jueves, 1 de agosto de 2013

Perque dels beneficis de fer-se massatges a l'estiu

Amb la calor de l'estiu be un augment de les activitats a l'aire lliure i el nostre cos s'activa després de molts mesos d'activitats sedentàries en interiors. Ens dediquem a tallar plantes, escombrar els patis, caminar més i fins i tot ens animem amb algunes activitats esportives: piscina, córrer, tennis, bicicleta, jugar a pilota amb els nens, o simplement llançant el frisbee a la platja.

Amb aquestes noves activitats, també apareixen nous dolors en músculs i articulacions que no hem utilitzat en tots aquests mesos.

Molts coneixeu i fins i tot heu viscut les conseqüències de l'acumulació d'àcid làctic, comunament coneguda com "agulletes". Quan treballem o fem exercici físic intens, els músculs acumulen àcid làctic. Això és normal, però sovint poden arribar a produir rampes, espasmes o tensions quan s'acumulen en les fibres dels músculs. Això crea els "nusos" doloroses que experimentem, i que també poden escurçar la nostra amplitud de moviment.

s’aplicarà les tècniques adequades per alliberar aquestes tensions, rampes, espasmes i constricció dels nòduls de fibra. Això és important, perquè si no es tracten aquestes bosses d'àcid làctic, poden ser més tòxiques per a l'organisme i provocar una resposta inflamatòria pel sistema immunològic, que augmenta el nivell de dolor.

Per evitar aquesta situació sovint només es requereix un massatge zonal, és a dir, treballar espatlles, coll, braços, esquena o cames, en lloc d'un massatge de tot el cos.

D'aquesta manera es retornarà als músculs a la seva capacitat òptima de funcionament, es millorarà el rang de moviment i augmentarà la flexibilitat i el to muscular.

A més, aquests són alguns dels molts altres beneficis terapèutics que el massatge pot proporcionar en aquests mesos de calor, on el nostre cos es tensiona més i ens provoca aquesta sensació de lentitud i pesadesa:

Beneficis del massatge:

    
*Alleujar l'estrès, l'ansietat induïda pel dolor i la congestió muscular.
   * Millorar els patrons de son.
  
Millora de l'eliminació de deixalles metabòlics i l'enfortiment de la funció immunitària.
    
*Millora l'estat d'atenció i concentració mitjançant la reducció de la fatiga.
    
*Reducció de la inflor. El massatge i el drenatge limfàtic també poden ajudar a sentir-se bé       en un clima calent, que habitualment fa que ens sentim més lents. Això solen notar molt les dones, però els homes també pateixen d'això. La calor afecta el nostre sistema limfàtic i provoca la inflor a les cames (limfedema). El massatge pot ajudar a reduir la inflamació i ajudar a sentir-nos menys lents i alleujar aquesta sensació de pesadesa.
   *  
Alleujar els dolors de cap tensionals.
   * 
Proporcionar una sensació de benestar.
   *  
Reducció de la fatiga.
   *Ajuda a la proliferació de glòbuls blancs que ajuda al nostre sistema immunològic.
   *Millora d'estats de decaïment i depressió.
El massatge també allibera dos potents substàncies químiques que es troben de forma natural en el cos: endorfines i la dopamina. Aquestes ajuden a tenir una millor sensació de benestar, el que per algunes persones pot ser essencial, especialment si pateixen depressió o estats de decaïment.

valoracion-del-dolor-1-CIM-Formacion

No hay comentarios:

Publicar un comentario